Kesuura Oy

Kesuura Oy

Mitä, missä, milloin, miksi ja kuka?

 

Kesuuran perustaminen ja toiminta-ajatus

Kesuura Oy on perustettu vuonna 1991. Kaupparekisteriin se merkittiin 18.9.1991.

Idea lähti Kanadasta, jossa yrityksen perustaja, tuolloin Uudenmaan Kirjoittajat ry:n puheenjohtaja ja kirjoittajapiirien vetäjä, kustannustoimittaja Eija Tuomela osallistui Artsperience-taidekesän creative writing (opettajat: professori Don Coles ja kirjailija Robert Priest), story telling (opettaja: tarinankertoja, kirjailija Carol McGirr) ja cartooning (opettaja taiteilija Lynn Johnston) -kursseille vuonna 1987. Tuolla mantereella yleensä tarvitaan agentti ennen kustantajan luokse pääsemistä. Siitä syntyi ajatus perustaa Suomeen suomalaisiin oloihin sopiva monipuolinen palveluyritys kustantajan ja kirjoittajan välille ja avuksi. Suomessa kuitenkin vielä tuolloin olisi naurettu ajatukselle kirjallisuusagentuurista, joten Kesuurasta tuli kustannusyhtiö, jonka yhtiöjärjestys kuitenkin alusta alkaen mahdollisti tavanomaista monimuotoisemman toiminnan kirjallisuuden kentällä.

Kuluneiden vuosien aikana olemme julkaisseet yli 200 kirjaa noin 50 kirjoittajalta. Useat ovat enemmän kuin yhden kirjan isiä ja äitejä. Monille on tärkeintä ollut se, että on jäänyt jälki maailmaan, viesti ehkä suppeallekin kohderyhmälle. Mutta on myös niitä, joista olemme saaneet kuulla valtakunnallisenkin median kautta.

Musiikkibisneksessä on omien pienten tuotantoyhtiöiden perustaminen ollut jo pitkään trendi. Olemme menossa samaan suuntaan myös kustannusmaailmassa. Pienkustantamot ovat suosittuja, sillä ne ovat joustavia ja nopeita tarttumaan ajan haasteisiin. Niin myös jo 25 vuotta toiminut Kesuura.

Kustannustapoja on useita

Mielestämme kirjan arvoa ei määrää se kenen taskusta painokustannukset on maksettu. Ainut mittari on tekstin sisältö.

Kustannustapoja on monia: omakustanteesta ja rahtauksesta jaettuun riskiin ja perinteiseen kustantamiseen.

Näin toimivat monet muutkin kustantajat. Me olemme tehneet monimuotoisuudesta toiminta-ajatuksemme.

Kaikki kirjamme eivät ole kaupallisesti ja perinteisesti kustannettuja. Osa kirjoistamme on tuotettuja, rahdattuja tilaustöitä tai jaetulla riskillä tehtyjä, myös puhtaita omakustanteita.

Kaikki kirjamme ovat kuitenkin kustannustoimitettuja, ja siitä olemme ylpeitä. Emme lähetä maailmalle pelkkiä painotuotteita, edes omakustanteita. Asiakkaamme arvostavat juuri tätä.

Emme koskaan jätä kirjoittajaa yksin tekstinsä kanssa, mutta emme yritä myöskään sovittaa häntä mihinkään vallalla olevaan ismiin tai muuhun muottiin. Korjaamme kielioppivirheet, teemme kielenhuoltoa ja keskustelemme sisällöstä kirjoittajan kanssa luottamuksellisesti ja ystävällisessä ilmapiirissä, aina kunnioittaen kirjoittajan omaa ääntä. Myös valtavirrasta - kirjallisestikin - poikkeavien näkemyksiä tarvitaan yhteiskunnan rakentamisessa.

Kaikkia töitä emme mekään voi ottaa vastaan. Joudumme karsimaan. Käsikirjoituksia tulee meillekin enemmän kuin pystymme käsittelemään. Haluamme olla ylpeitä niistä kirjoista, joiden kansiin tulee Kesuuran nimi. Emme halua suoltaa massatuotantoa sisällön kustannuksella.

Teemme myös yhteistyötä

Ei kirjan julkaisemiseen kustantajaa tarvita: riittää kun vie käsikirjoituksensa kirjapainoon. Harvoin kuitenkaan kirjapaino katsoo tekstin sisälle. Se ei ole heidän tehtävänsä. Me teemme sen. Luemme, neuvottelemme, ohjaamme, toimitamme ja taitamme käsikirjoituksen kirjaksi ja suunnittelemme kannen. Ja sitten hankimme kyseiseen työhön sopivan painon.

Meillä ei ole omaa kirjapainoa. Pyydämme tarjouksia tilanteen ja kirjakohtaisen budjetin mukaan. Olemme tehneet jo yli kaksikymmentä vuotta yhteistyötä monien kirjapainojen kanssa. Luotamme ammattilaisiin painatusasioissa.

Me taas olemme ammattilaisia kirjan sisällön käsittelyssä. Sitä palvelua et aina muualta saa.

Teemme yhteistyötä muiden kustantamoiden ja kirjallisten yhdistysten kanssa ja tuotamme kirjoja myös toisille, toimimme tarvittaessa agentteina ja kykyjen metsästäjinä sekä ideasampoina. Kesuuran julkaisema kirja voi olla myös työnäyte.

Voit ostaa meiltä vain osapalvelun, esimerkiksi tekstin toimituksen, taiton tai kuvituksen. Tai voit ostaa valmiin kirjan. Omasi tai jonkun muun.

Kirjoja voit ostaa sekä Kesuuralta suoraan että kirjailijoilta itseltään. Tällöin saat todennäköisesti kirjasi alennuksella.

Myös kirjakaupasta voit kysyä Kesuuran kirjoja. Valitettavasti kirjakaupat eivät automaattisesti pidä hyllyillään pienkustantajien tuotteita. Mutta heidän tietokannoissaan on tiedot myös Kesuuran julkaisemista kirjoista, joten voit käyttää kirjakauppaa noutopisteenä.

Tutustu kirjoihimme ja kirjailijoihimme näillä sivuilla.

Kirjailijoitamme voit myös pyytää vierailijoiksi ja luennoitsijoiksi tilaisuuksiinne.

Ota yhteyttä, jos mielenkiintosi heräsi!

Kirjoittamisiin!

Kesuura Oy

 

kesuura = tahtilepo, taidepaussi, runosäkeen sisällä oleva tauko, leikkaus

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Seija Kohlenberg | Vastaa 17.03.2020 11.55

olen Seija kohlenberg, olen tehnyt satukirjan, ottakaa yhteyttä! t. Seija

Gia Virkkunen | Vastaa 27.06.2019 12.40

Hei,
minulla on nyt "Vinksahtanut kompassi" niminen runokirja mielestäni valmis. Runoja on 42 ja musta-valkoisia valokuvia 13.
Missä muodossa haluat niitä?

Roope Alftan | Vastaa 04.02.2018 19.18

Terve Eija!
Vielä pakerran erilaisia juttuja. Mikään ei ole lopullinen ja etsin muoto draamaan. Hyvää ystävän päivää!
t
Roope

kesuura Oy | Vastaa 15.10.2013 05.05

Kirsti Mäenpään psykologinen romaani Rankapuut ja leivosen laulu ilmestyi Ylivieskassa alkusyksystä. Kysy kirjakaupasta tai tilaa Kesuuralta tai kirjailijalta.

Kesuura Oy | Vastaa 09.02.2013 05.03

PIRJO LEIMUSEN novellikokoelma KIITOS JA ANTEEKSI on Tiiliskivi-palkintoehdokkaana. Palkinnon saaja julkistetaan 9.2.2013.Saatavana kirjakaupasta tai Kesuurasta

eija | Vastaa 13.12.2012 03.05

RAUNO RIKKOSEN aforismikokoelma ELONKORJUU on ilmestynyt 5.12.2012. Kysy kirjakaupasta, kirjailijalta tai suoraan Kesuuralta. kesuura@hotmail.com

Kesuura Oy | Vastaa 17.11.2012 17.22

PAULI HUUHTASEN historiallinen romaani MASADAN PIIRITYS on ilmestynyt 16.11.2012. Osta Elias-kirjasta. Muista kirjakaupoista ja Kesuuralta saat sen tilaamalla.

Eija Tuomela | Vastaa 08.10.2012 18.40

Tämä on todella helppo kotisivuntekotapa. Sen osaa epänörttikin. Miinuspuoli on, ettei se ehkä ole optimaalisin kaikille käyttäjille. Tärkeintä lienee sisältö?

Eija Tuomela | Vastaa 08.10.2012 18.27

Syötän valmiiseen pohjaan omat tekstini ja jätän tekniikan niille, jotka sen osaavat. "On saanut" viitannee tykkäysten määrään eli saatujen peukkujen lukuun.

Eija Tuomela | Vastaa 08.10.2012 17.00

Kiitos kommentista. Tällä sivulla toimii tanskalainen logiikka, joka ei aina mene yhteensä suomalaisen kanssa. Olen minimoinut tekniikan, kun en osaa sitä.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.03 | 11:55

olen Seija kohlenberg, olen tehnyt satukirjan, ottakaa yhteyttä! t. Seija

...
27.06 | 12:40

Hei,
minulla on nyt "Vinksahtanut kompassi" niminen runokirja mielestäni valmis. Runoja on 42 ja musta-valkoisia valokuvia 13.
Missä muodossa haluat niitä?

...
04.02 | 19:18

Terve Eija!
Vielä pakerran erilaisia juttuja. Mikään ei ole lopullinen ja etsin muoto draamaan. Hyvää ystävän päivää!
t
Roope

...
10.03 | 17:51

Hei,
Voinko lähettää Sinulle runokäsikirjoitukseni? Sivumääriä on n. 30. Mietin vielä painetaanko aina yksi runo per sivu. Kuvituskin on valmiina.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS