Kustantajan blogi

Hankintatuote

Hankintatuote

Törmäsin tässä eräänä päivänä uuteen nimikkeeseen "hankintatuote". Sillä nimellä suuri kauppaketju kutsuu tuotteita, joita ei pidetä hyllyillä, mutta joita voi kauppaan tilata. Ne voi sitten sieltä hakea sovittuna aikana.

Kyse oli tietenkin Kesuuran kustantamasta kirjasta.

Pitäisikö tässä nyt röyhistellä ylpeydestä rintojaan, että on päässyt kauppaketjun tuoteluetteloon, vaiko sureksia sitä, ettei ole päässyt - eikä pääse - kirjaosaston hyllyille selailtavaksi?

Sillä tosiasiahan on, että pienkustantajien kirjat on jo aikaa muutettu "hankintatuotteiksi". Mikään kirjakauppa ei pidä hyllyillään selailtavana, katsottavana tai edes näytevarastoon kuuluvana "pakkokirjana" pienkustantajien kirjoja.

Eihän kirjakaupoissa ole enää edes runohyllyjä, korkeintaan hyllynpätkä, jolle on sijoitettu ne muutamat runokokoelmat, aforismit, näytelmät ja laulutekstit yhdessä, joita kauppa vielä esillä pitää, kuriositeetin vuoksi.

Kirjakaupat ovat muuttuneet kaikenlaisten tavaroiden kaupoiksi, tietotekniikka- ja paperitarvikkeiden tavarataloiksi sekä kirjojen noutopisteiksi.

Suuri Suomalainen kirjakerhokin on siirtänyt toimituksensa Suomalaisesta kirjakaupasta noudettavaksi, mikä ei ehkä olekaan ihan pöllömpi idea - sitä vauhtia kun postitoimipisteet katoavat ja postin noutokin on siirretty jo kauppoihin, kioskeihin ja huoltoasemille, jotka puolestaan ovat siirtäneet aiemman huoltotoimintansa ties minne.

Kirjakauppa lisää joko valmiiseen hankintatuotteen hintaansa muutaman euron lisää tai laskuttaa erikseen tilausmaksun. Asiakas etsii netistä mieleisensä kirjan, tilaa sen kirjojen noutopisteeseen ja noutaa sen. Selaamisvaihe jää näin kokonaan pois. Mutta ehkä sitä ei tarvitakaan tulevaisuudessa, kun e-kirjat yleistyvät. Silloinhan lukija noutaa kirjansa lankoja pitkin suoraan koneelta koneelle.

Ehkä tähänkin ongelmaan kohta keksitään ratkaisu: miten siirtää teksti suoraan lukijan aivoihin ilman että tarvitaan vaivalloista lukemistakaan siinä välissä!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.03 | 11:55

olen Seija kohlenberg, olen tehnyt satukirjan, ottakaa yhteyttä! t. Seija

...
27.06 | 12:40

Hei,
minulla on nyt "Vinksahtanut kompassi" niminen runokirja mielestäni valmis. Runoja on 42 ja musta-valkoisia valokuvia 13.
Missä muodossa haluat niitä?

...
04.02 | 19:18

Terve Eija!
Vielä pakerran erilaisia juttuja. Mikään ei ole lopullinen ja etsin muoto draamaan. Hyvää ystävän päivää!
t
Roope

...
10.03 | 17:51

Hei,
Voinko lähettää Sinulle runokäsikirjoitukseni? Sivumääriä on n. 30. Mietin vielä painetaanko aina yksi runo per sivu. Kuvituskin on valmiina.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS