Kustantajan blogi

Suu kiinni ja ole kaunis!

Näin kerran eräässä kirjallisessa tilaisuudessa ruman miehen. Häntä rumempaa en ollut eläessäni nähnyt!

Kun sinne kimppakyydillä mennessämme istuin hänen takanaan autossa, vilkuilin aina välillä etupeiliin, josta heijastuivat hänen lempeän ystävälliset silmänsä. Hänkin vilkaisi aina välillä minua.

Ehkä hän ihmetteli tuijottamistani, ehkä vain tarkisti, että takana oli kaikki hyvin.

Ajattelin, että eipä ollut Luoja siunannut tuota rokonarpista, pullohartiaista, liimatukkaista rohjaketta kovinkaan suuresti.

Kun sitten perillä kuulin tuon miehen lukevan runojaan, ja tutustuin häneen, ymmärsin, että häntä kauniimpaa miestä en ollut eläessäni nähnyt!

Hänen ystävälliset ja lämpimät silmänsä ohittivat kaikki muut ominaisuudet. Hänellä oli myös suuri, ystävällinen ja lämmin sydän.

******

Olen viime aikoina lukenut kirjani pääasiassa - paitsi käsikirjoituksina - äänikirjoina automatkoilla. Viimeksi cd-soittimessa on pyörinyt Mika Waltarin Mikael Hakim.

Mitä enemmän kirjoja kuuntelen, luen tai käsittelen, sitä varmemmaksi olen tullut siitä, että naisella on vain yksi tehtävä maailmassa: olla kaunis.

Tanskalaisen Vita Andersenin proosateoksen nimi on kuvaava: Suu kiinni ja ole kaunis! Mikael Hakimin ja Tykinvalaja Antinkaan maailmassa ei naisella ole mitään arvoa, ellei hän ole kaunis. Mieluusti myös nuori.

Olen lukenut myös dekkareita tänä kesänä. Poikkeuksen kaikkien naiset kauneuden kautta määrittelevien joukossa tekee Åsa Larsson, jonka päähenkilö Rebecca Martinsson on riutunut rääpäle, poliisi Annamaria Mella on albiino kääpiö ja miellyttävä koirapoliisi Krister Eriksson menettänyt tulipalossa nenänsä ja korvansa niin että hän muistuttaa lähinnä avaruusolentoa. Miten virkistävää!  

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

17.03 | 11:55

olen Seija kohlenberg, olen tehnyt satukirjan, ottakaa yhteyttä! t. Seija

...
27.06 | 12:40

Hei,
minulla on nyt "Vinksahtanut kompassi" niminen runokirja mielestäni valmis. Runoja on 42 ja musta-valkoisia valokuvia 13.
Missä muodossa haluat niitä?

...
04.02 | 19:18

Terve Eija!
Vielä pakerran erilaisia juttuja. Mikään ei ole lopullinen ja etsin muoto draamaan. Hyvää ystävän päivää!
t
Roope

...
10.03 | 17:51

Hei,
Voinko lähettää Sinulle runokäsikirjoitukseni? Sivumääriä on n. 30. Mietin vielä painetaanko aina yksi runo per sivu. Kuvituskin on valmiina.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS